Shadow

Maur på badet – bli kvitt dem

Maurangrep skjer nesten hver dag i Norge, bortsett fra om vinteren. Men det kan dukk eopp maur innendørs da også, og hvis det dukker opp maur innendørs når det er vinter, ja da har du nok et stort maurproblem.

Det starter tidligere: Det dukker stadig opp maurtuer i hagene våre med sukkermaur, stokkmaur og kanskje skogsmaur. Til slutt vil normalt sett sukkermaur og stokkmaur komme krypende oppover veggene våre og inn i hjemmene våre for å finne mat, vann og ly.

Oftere enn ikke kommer de til å finne det de trenger på badet ditt. Så hva kan du gjøre for å stoppe dem?

HVORFOR KOMMER MAUR INN PÅ BADET DITT

Stående vann som samler seg i dusjen, i vasken eller på baderomsgulvet kan gi maur en hydreringskilde på vei til andre rom i hjemmet ditt. I tillegg er maur glad i varme, og mange norske bad har varmekabler. Noen ganger har de også isopor til isolering, og maur er glad i isopor.

Stokkmaur er kjent for å angripe bad på grunn av sannsynligheten for at vannskadet treverk i nærheten kan graves ut. Stokkmaur graver ganger i treverket. De spiser ikke treverket, men graver det ut og kaster trespon et eller annet sted. Har du slike i huset så kan det absolutt bli dyrt å fikse.

Når det er sagt, kan alle typer maurarter finne noe de trenger på badet ditt.

Dette er måtene de vanligvis finner veien inne på:

  • Hull nær VVS-armaturer eller sprekker ved rørene
  • Ventilasjonssystemets åpninger
  • Sprekker i fundament og vegger
  • Litt åpne vinduer og dører
  • Maur kan også ha funnet veien til badet ditt fra et annet rom i hjemmet ditt. Prøv å følge sporet deres til kilden for å finne ut hvor de kommer fra.

BLI KVITT MED MAURSTIER PÅ BADET DITT

Å bestemme kilden til maurangrepet er den viktigste delen av maurkontroll. Dette er fordi uten å eliminere kolonien, vil maur fortsette å finne veien inn i hjemmet ditt på jakt etter ressurser.

Dessverre kan det være svært vanskelig å spore en maursti, til og med umulig når de reiser gjennom vegger og gulv. Dette er grunnen til at det å komme i forkant av maur med forebyggende tiltak er den beste måten å håndtere maur. Vi foreslår at du tar disse maurforebyggende tiltakene:

  • Sjekk at vinduer og dører tetter ordentlig
  • Sørg for at ventilasjonssystemene på badet fungerer
  • Flytt vegetasjon vekk fra grunnmuren og trim plantene vekk fra yttervegger
  • Bytt ut alt tre med vannskader i hjemmet ditt til nytt frisk treverk
  • Tett sprekker utenfor hjemmet ditt med en silikonbasert fugemasse

Har du maur på badet?

Ta kontakt med oss for å få hjelp med det. Hvis det bare er et begynnende angrep kan du behandle det selv med maurmiddel og her er anbefalt maurmiddel. Men hvis angrepet er omfattende er det stor mulighet for at det blir en forsikringssak der mye ,å rives og bygges opp på nytt.