Shadow

Den beste måten å bli kvitt mus i hjemmet ditt

Du kan oppleve ekstremt stress når du har med husmus å gjøre når du kan fortelle at situasjonen blir verre, men du aner ikke hvor de kommer fra. Sanitetsproblemer skapes av mus, samt muligheten for å spre sykdom. De skader strukturer ved å tygge hull, tiltrekke andre gnagere ved lukten og rotet. Ettersom mus ødelegger lagrede produkter og varer med urin og avføring, etterlater de seg rusk og tygget hekkemateriale spredt rundt om deres favorittgjemmesteder. Ved et angrep av mus i hjemmet ditt er alle enige om at det er et stort problem. Hvordan går du frem?

Følg guiden vår for å bli kvitt mus og håndtere dette skadedyrproblemet permanent etter å ha identifisert hva som tiltrekker musene og hvordan de kommer inn i hjemmet ditt.

Hvordan ser mus ut?

En mus er et lite pattedyr med en lang hale (som til og med kan være lengre enn musens kropp), store øyne og pels på kroppen. En fullvoksen mus er typisk ca. 6-10 cm lang, unntatt halen, men den kan variere avhengig av type.

mus

Musene er bittesmå og kan presse seg gjennom hull på størrelse med en krone! I tillegg forviller ikke mus seg langt fra hekkeplassene, så hvis du finner museaktivitet i hjemmet ditt, hekker de sannsynligvis et sted i nærheten, innendørs eller utendørs. Derfor bør du sette i gang med å få dem bort.

Bli kvitt mus ved å bruke disse 3 måtene

1) Forsegle inngangspunkter

Gnagere kan komme inn i rommet ditt fra mange forskjellige steder, så det er viktig å tette inngangene de bruker. Ofte vil folk prøve å bruke sprayskum i denne situasjonen, men det er ikke den beste løsningen. Selv om sprayskum kan fylle et rom, er mus og rotter i stand til å tygge seg gjennom det, noe som gjør det enkelt å komme inn igjen. Skru en slags metallplate eller netting på plass i stedet. Alternativt kan du plassere noe metall riktig og deretter spraye skum på toppen.

Men det aller enkleste er å bruke en musebørste eller annen musesperre. Det er viktig å bruke en av god kvalitet, så du vet at dem holder i lengden. Musebørstene på Skadedyrproffen er av god kvalitet, samtidig som de er rimeligst i Norge. Andre nettbutikker er Skadedyrshop og Skadedyrbutikken som også har bra kvalitet på disse.

2) Endre habitatet til gnagerne

Prøv å finne ut hva som tiltrekker mus til eiendommen din. Hvis du kan hindre mus og rotter å komme for nær huset ditt, så hindrer du dem også fra å komme inn i huset.

  • Gir hagen din enkel tilgang til vann og mat for mus?
  • Hva er plasseringen av musenes reir eller ly?

For å gjøre hjemmet ditt mindre attraktivt for mus, kan du finne ut hvor de spiser, samt finner vann og gjemmer seg. Bli kvitt eføy og vegetasjon der mus kan gjemme seg, ikke la mat ligge og spise, og slå av vanningsanlegg når de ikke er i bruk. For eksempel bør du ikke tillate nedslagsfrukt i hagen. og heller ikke ha en vedstabel inntil huset.

3) Sett musefeller

Ideen om å fange gnagere selv appellerer kanskje ikke til mange individer, men hvis du trenger å håndtere et alvorlig museangrep i hjemmet ditt på egen hånd, kan det være det eneste alternativet. Det er mulig å bruke klappfeller for mus, men sørg for at de er spesielle musefeller i stedet for rottefeller. En rottefelle er for stor til at en mus kan passe inn i.

Du kan også teste elektriske musefeller som dreper musene umiddelbart. Feller som kan fange flere mus uten å tømmes er også et godt alternativ.

Når du skal sette musefeller så anbefales det å sette flere enn én. Det beste er å sette 5 feller eller flere, og enten bruke peanutsmør som åte, eller helst et profesjonelt åte. Profesjonelle åter fungerer lengre, mens peanutsmør er fint hvis du bare skal fange én mus.

musefelle Skadedyrproffen

Oppsummert

Ved å gjøre 3 steg kan du stoppe mus fra å komme inn i huset ditt. Først stenge huset ditt fysisk slik at mus ikke kommer inn. Musebørster er fantastiske til slik etter-tetting. Dernest fjerne musene som allerede er i huset ditt, og det gjøres med musefeller. Du kan bruke klappfeller eller elektriske feller som dreper musen, eller musefelle for levende fangst der du fanger musen levende og slipper den ut i skogen. Lykke til med musefangst!