Shadow

Hva du skal gjøre med mus i vegger

Flere faktorer kan bidra til mus i veggene dine. Den gnagende virkningen av mus på ledninger og tygging av gips kan forårsake skade på hjemmet ditt. Salmonella og hantavirus kan også spres av dem. Mat og overflater kan bli forurenset av museskitt, og mus i veggene kan lage mye støy og forårsake alvorlige problemer.

Gjør tiltak hvis du mistenker at mus er i veggene dine for å forhindre ytterligere skade eller sykdommer. I tillegg til å ansette et skadedyrfirma, kan du kanskje eliminere mus selv. Det er viktig å komme til bunns i saken så raskt som mulig, uavhengig av situasjonen.

Hvordan ser mus ut?

En mus er en liten gnager som har en grå eller brun pels. Lange haler, spisse neser og store ører skiller dem fra andre arter. De finnes oftest i mark og skog, men de kan også leve i hus og andre bygninger. Små åpninger i vegger eller gulv, som sprekker i gulvet, er vanlige inngangspunkter for mus. I veggene, krypkjelleren, loftet eller garasjen kan de bygge reir fra isolasjon eller andre materialer de finner.3

Tilstedeværelsen av matkilder inne og ute tiltrekker mus. Disse matkildene kan omfatte:

Søppelområder der mus kan få tilgang
Musehull i pantry eller skap
Å la kjæledyrfôr være ute, gjør at mus enkelt kan komme til det

Dessuten tygger mus på ledninger og andre deler av huset, noe som kan forårsake skade. Det er ingen grunn til panikk for mus, selv om de kan være til stor plage. Du kan bli kvitt dem på flere måter.

Bli kvitt mus i vegger: 5 trinn

Å bli kvitt mus i vegger er ikke en lett oppgave. Du kan musesikre hjemmet ditt og eliminere mus i veggene dine med noen få enkle trinn.
Bli kvitt mus i veggene dine ved å forsegle dem

Mange strukturer og hjem er infisert med mus. Det er ingen grense for plassen de kan presse seg gjennom. Mus kan passe gjennom et hull på størrelse med en krone, og når de får tilgang til en bygning, vil de bygge et rede og begynne å avle.

Mus kommer inn i hjemmene ved å krype gjennom hull i vegger, under sidekledninger og rundt fundamenter. Hjemmet ditt må være forseglet rundt utsiden for å forhindre at mus kommer inn. Utfør en inspeksjon av ventilene rundt hjemmet ditt, spesielt de i krypkjelleren og på loftet, hvis mus invaderer veggene dine. For å tydelig se eventuelle skader på ventilene, bruk en lommelykt. Kan musene få tilgang til garasjen din? Hold garasjeporten fri for hull og hull, og sørg for at de tetter tett.

Sprayskum er populært for å tette hjem mot mus, men det er ikke effektivt for noen form for gnagerkontroll. Siden gnagere kan tygge rett gjennom sprayskum som popcorn, vil sprayskum ikke holde mus utenfor veggene dine. Fyll hull med stålull eller fest nettinglapper med skruer, i stedet for å fylle dem tett. Sørg for at nettingen din har små hull som mus ikke kan passe gjennom 1/4 maskinvareklut bør gjøre susen.
Hold hjemmet ditt musfritt

Ulike typer mat appellerer til mus. Som opportunistiske matere vil de spise alt de kan finne.

Utendørs spiser mus:

-Insects
-Frukt og grønnsaker
-Seeds
-Compost
-Trash
Jeg hater døde dyr og fugler (yuck!!).

Hvis mus kommer inn i hjemmet ditt, vil de sannsynligvis konsumere all mat som er ute, for eksempel:

-Cereals

-Pet food
-Bread
-Cheese
-Meats

Det tar bare noen få smuler for å tiltrekke seg mus, så hold innendørs- og utendørsområdene fri for matrester.

Husk at vannkilder kan tiltrekke mus til hjemmet ditt også. Det er viktig å huske at å tiltrekke seg mus fra landskapet kan føre til at de kommer inn i dine indre rom gjennom vegger, krypkjeller osv. Mulige vannkilder inkluderer:

En dam eller annen vannfunksjon i hagen
En vanningsslange som lekker (eller en hageslange)
– Skadede eller lekkende rør
-Dyriske vannretter

Plasser feller

For å fortsette med dette trinnet er det helt avgjørende at du vet om du har å gjøre med mus eller rotter. Du bør ikke bruke snapfeller når skadedyrene dine er rotter, som du vil ikke drepe rottene, men de vil bli redde og lære at feller er farlige. Som et resultat vil de bli mer forsiktige og du vil ha vanskeligere for å eliminere fellene.

Du må iverksette tiltak hvis du har et alvorlig museproblem. vurdere å bruke limfeller. I noen tilfeller regnes disse ikke som humane som andre feller, men andre feller må tømmes og tilbakestilles hver gang de fanger et dyr. Plassert én gang kan limfeller være svært effektive til å fange flere mus før de byttes ut.

Et skadedyrfirma kan gi deg en second opinion hvis du er usikker på om rottene eller musene er i huset ditt.

Ring proffene

Hvis du har et museproblem som er spesielt forvirrende, eller hvis du tror det er nødvendig med gift eller andre kjemiske kontroller, kontakt et skadedyrfirma. Når agn er plassert feil, er den lokale dyrelivspopulasjonen truet. Å holde agn i låste, forankrede stasjoner vil hindre barn, kjæledyr og andre dyr fra å få tilgang til dem.