Shadow

Tips om skadedyrbekjempelse i leiligheter – Hold skadedyr ute av hjemmet


Å bo i leilighet gir generelt mange mennesker mulighet til å bo, jobbe og leke uten å måtte reise for langt. Med kortere reiseavstand og enkel tilgang til restauranter, dagligvarebutikker og butikker, er det et attraktivt overnattingsalternativ for mange amerikanere.

Og på grunn av leilighetsbyggenes flerfamiliekarakter pleier du å dele mye med naboene dine. Du kan dele støy gjennom gulvet eller veggene, lukten av en nabos middag strømmer ned i gangen – du kan til og med være den superhyggelige naboen som deler en kopp sukker. Men visste du at du også kan dele skadedyr?

Leilighetskomplekser er blant de tøffeste strukturene for skadedyrkontroll. Nærheten til enheter gjør det ofte vanskelig å finne årsaken til et skadedyrangrep, og i noen situasjoner kan det til og med forsterke angrepet. Enheter deler ikke bare vegger og gulv, men også tilkoblede verktøy, som skaper enkle veier for skadedyr å reise. I tillegg er skadedyr glatte og kan komme inn gjennom åpne vinduer eller skyvedører i glass, gjennom ventilasjonslister for AC-aggregater, under dører som mangler dørsveis og rundt vinduer uten skikkelig værfjerning. Potteplanter, enten det er innendørs eller på en uteplass, kan gi ekstra tilgang for skadedyr.

Veggedyr, kakerlakker, fluer, veps, gnagere og fugler er bare noen av skadedyrene som kan plage et leilighetsmiljø. Selv om noen av disse skadedyrproblemene kan virke uunngåelige, kan beboere ta skritt for å begrense fremtidige angrep. Her er tre hovedtips for å unngå skadedyr i et leilighetskompleks.

Second Guess brukte møbler

Brukte møbler kan virke forlokkende og kan passe perfekt til hjemmeinnredningen din. Det er imidlertid viktig å inspisere alle brukte gjenstander nøye før de bringes inn i bygningen, da de kan huse veggedyr, pulverpostbiller og mer.

Sjekk pakkene nøye

Leveranser tilbyr en annen måte for mange skadedyr som kan hekte turer inn via pappesker. Disse boksene har ofte en lang reise for å nå sine endelige destinasjoner og kan plukke opp skadedyr når som helst under transport. Sjekk boksene før du tar dem innendørs for å begrense potensielle angrep. Kakerlakker elsker en god dagligvarelevering!

Vær forsiktig når du kommer tilbake fra reise

Reisende er ofte sårbare for veggedyr og kan ubevisst bringe dem tilbake fra turen. Veggedyr kan bli funnet på hoteller, ulike transportmåter, og også på noen uventede steder som kinoer, butikker og mer, noe som gjør det veldig enkelt å utilsiktet bringe dem hjem. Når du kommer hjem, sørg for å inspisere og støvsuge koffertene dine før du oppbevarer dem for neste tur.

Generell skadedyrbeskyttelse

Leietakere kan også delta i generell skadedyrbeskyttelse rundt leilighetene sine ved å følge disse enkle oppgavene:

  • Kast søppel regelmessig i lukkede beholdere.
  • Tørk av kjøkkenbenken og fei gulvene for å fjerne smuler og rusk fra søl.
  • Støvsug minst en gang i uken.
  • Hold kjæledyrskåler rene og tørk opp matsøl eller vann rundt dem umiddelbart.
  • Oppbevar pantryfôr og tørr kjæledyrfôr i en forseglet plastbeholder.
  • Sjekk under servanter regelmessig for områder med fuktighet og reparer eventuelle utette rør.

Beboere som ser et skadedyr i leiligheten eller på et fellesområde bør kontakte sin anleggsleder umiddelbart for å finne ut om profesjonell skadedyrbekjempelse dekkes av leievilkårene og for å diskutere neste trinn.