Shadow

Slik beskytter du hjemmet ditt mot gnagere

Gnagere ligner mennesker ved at de foretrekker et utemiljø når værforholdene er gode. Men når årstidene endrer seg og været gir kjøligere temperaturer og nedbør, søker rotter ly innendørs og ofte inne på loftene eller krypkjellene i hjemmene. Hvis du bor i et område der klimaet er moderat, er de kjøligere månedene av året når rotteangrepene for det meste forekommer og rottefjerningstjenester utføres.

Huseiere og eiendomsforvaltere bør følge noen retningslinjer for å sikre at et rotteproblem ikke oppstår på eiendommen deres. Rotter tiltrekkes av alle typer matvarer (vanligvis alt et menneske vil spise), og de har en god luktesans. Det er best å forsegle uemballerte matvarer, spesielt sukkerrike matvarer, for å hindre at duftene som disse matene frigjør, tiltrekker seg rotter i nærheten. Rotter kan lukte mat på ganske stor avstand.

Dessuten bør partikler og smuler fra mat, selv om de ligger på oppvasken i vasken, rengjøres og kastes i en sikret søppelkasse. Disse små smulene kan få rottene til å løpe fra miles for å snappe opp den minste smulen. De er perfekte matkilder for rotter å spise på. Oppbevar kjæledyrmat trygt i søppelkasser med lokk eller lokk. Rotter kan velte lokk som ikke er godt festet til beholderen.

Rotter vil lete etter ly hvor som helst på eiendommen din. En rotte kan leve utendørs eller innendørs så lenge det er ly for regn og en matkilde i nærheten. Ikke desto mindre kan et rotteproblem på eiendommen din forårsake potensiell risiko og skade på investeringene dine.

En vedlikeholdt og rotfri hage kan forhindre at gnagere gjemmer seg utendørs. Ustelte hauger av tre og mulch eller ubrukte apparater eller møbler er perfekte hekkeplasser for rotter. Gnagere foretrekker mørke, stille steder å hekke.

Et profesjonelt skadedyrbekjempelsesfirma kan tilby gnageresikringstjenester. Denne tjenesten er omfattende og svært vanskelig å utføre selv. Erfaring og opplæring kreves. En tekniker kan tette alle åpninger og hull i huset ditt for å gjøre det umulig for rotter å presse seg inn i hjemmet ditt. Rotter kan passe inn i ethvert hull på størrelse med en fjerdedel eller større, så takventiler eller skorsteinskanaler er ikke et problem for rotter å komme gjennom. Åpninger der vannlinjer eller ledninger kommer inn i hjemmet er vanlige steder for rotter å komme inn.

Hvis busker eller grener henger over taket ditt, må du trimme dem slik at rotter ikke lett kan få tilgang til hjemmet ditt.

Et profesjonelt gnagerkontrollfirma kan redusere gnagerbestanden din til null og gnagersikre hjemmet ditt for å holde hjemmene dine fri for uvelkomne gjester denne vinteren.