Shadow

Naturlige preparater for å kontrollere skadedyr og insekter

Når det kommer til skadedyrbekjempelse, kan du bruke alle slags penger på å leie utryddere eller kjøpe stinkende (og ofte giftige) spray og kjemikalier til hjemmet ditt, men i noen tilfeller trenger du kanskje ikke gå til slike ekstremer. Det finnes mange helt naturlige insekt- og skadedyrbekjempelsesmidler der ute, mange av disse har våre forfedre brukt med stor suksess i utallige generasjoner. Du vil være glad for å vite at mange av disse nyttige gjenstandene kan finnes i den gjennomsnittlige husholdningen.

Selv om skadedyrbekjempelse kan referere til å håndtere skadedyrfugler, insekter og gnagere, vil denne artikkelen fokusere på å bli kvitt insekter.

Insektkontroll i hagen

Tro det eller ei, aluminiumsfolie kan med hell holde sultne insekter og snegler borte fra grønnsakshagen din. Bare bland strimler av aluminiumsfolie inn med hagen din for å avskrekke insekter og snegler. I tillegg, siden folien er reflekterende, vil den skinne lys tilbake på plantene dine, og gi dem en solenergi boost.

Møllkuler er en annen hendig insektkontrollenhet for hagen. Du har sikkert hørt om å bruke møllkuler i skapet for å beskytte genserne, men du kan også bruke dem til å drepe insekter på potteplanter. Bare legg planten i en gjennomsiktig plastpose (dvs. en rensepose), tilsett noen møllkuler og forsegl posen i en uke. Når du tar planten ut, vil den være insektfri (og møll vil holde seg unna en stund også). Dyr hater også lukten av møllkuler, så du kan også kaste noen i hagen og blomsterbedet for å holde katter, hunder og gnagere unna.

Visste du at løk også er et naturlig plantevernmiddel? Her er en lett å lage blanding som vil frastøte insekter (og dyr også) i blomstene og grønnsakene dine: Bruk en blender til å purere 4 løk, 2 fedd hvitløk, 2 ss kajennepepper og en liter vann. Legg blandingen til side og fortynn deretter 2 ss såpeflak i 2 liter vann. Hell alt innholdet i blenderen, rør det opp, og dette gir deg en miljøvennlig insektspray som kan brukes på plantene dine.

Svart pepper er et annet husmiddel som fungerer utmerket for skadedyrbekjempelse i hagen. Hvis insekter plager blomstene, plantene og grønnsakene dine, bland ganske enkelt pepper med mel og dryss det rundt plantene dine. Bugs vil ikke være så ivrige etter å knaske.

Til slutt kan du lage ditt eget steinstøv for å bli kvitt insekter i hagen.

Insektkontroll i huset

Hunde- og kattemat, som ofte er utelatt hele døgnet, kan friste maur og andre insekter ganske mye. En enkel måte å få disse seksbeinte inntrengerne til å miste interessen på er å plassere en kant med natron rundt kjæledyrmatskålene. Natron vil ikke plage kjæledyrene dine (selv om de sannsynligvis ikke vil være glade i smaken), så det er ingen bekymring for dem hvis de slenger litt med måltidet.

En annen husholdningsartikkel som er god til å bli kvitt insekter, er eddik. For eksempel, hvis din siste tur til bondemarkedet brakte fruktfluer i tillegg til sunne matvarer, kan du lage feller for fluene ved å fylle en gammel krukke omtrent halvveis full med eplecidereddik. Stikk noen hull i toppen, skru den på igjen, og fruktfluene vil bli tiltrukket og fanget.

Dette er bare noen av de enkle måtene å bruke enkle husholdningsartikler for å bli kvitt insekter. Så når du har et problem, ikke vær så ivrig etter å plukke opp en boks med kjemisk fylt insektspray. Se etter naturlige løsninger, og du vil med stor sannsynlighet finne dem!