Shadow

Junco vs. Chickadee: Hva er forskjellene?


Småfugler kan være svært vanskelige å få øye på. De er raske, sjenerte og deler lignende egenskaper. Men når du tar deg tid til å undersøke hver fugl for dens unike egenskaper, kan du finne nok forskjeller til å trygt erklære skapningens identitet. Vi vil prøve å dyrke det nivået av intimitet ved å se på en sammenligning mellom en junko og en dama.

Ved å fokusere på de seks hovedforskjellene mellom disse fugletypene, vil vi hjelpe deg å lære hva som gjør disse fuglene unike.

Sammenligner en Junco og en Chickadee

Junco er litt større enn kikerter.

AZ-Animals.com

Junco Chickadee
OMFANG Vekt: 0,5-1,06 oz
Lengde: 5,1-6,9 tommer
Vekt: 0,3 til 0,4 oz
Lengde: 2,4–5,9 tommer
Morfologi – Det kan være en svart flekk på toppen av hodet
– Noen ganger er det en sterk farge på hodet og halsen
– De hvite stripene på siden av ansiktet mangler vanligvis
– Hvitt bryst
– Rosa nebb
– Oppblåst utsikt
– Det kan være et mørkt hodeplagg eller flekk som er svart eller grått
– Mørk strupeflekk
– Hvitt bryst
– Lyse striper i ansiktet med markeringer på halen
– Mørkt eller svart nebb
plassering – Nord Amerika
– Det migrerer
– Nord-Amerika, Europa og Asia
– Vanligvis migrerer de ikke
ANROP – Bare knip og knip noen toner i noen sekunder om gangen – Alarmanrop staves ofte “chick-a-dee-dee-dee”
kjønn – Junco
– Fem ulike arter og underarter
– Poecile
– Noen arter, men ikke alle, kalles kikerter
Utenfor USA kalles de kyllinger.
dietter – Insekter og frø
– De lagrer ikke mat
– Fôr til mat
– Naboer, men spiser også insekter, frukt og nøtter
– Oppretter frøservere i hele sitt område for å overleve vinteren

6 viktige forskjeller mellom en Junco vs Chickadee

Den mørkøyde junkoen satt i treet om vinteren

Juncos kalles noen ganger snøfugler.

De viktigste forskjellene mellom en junco og en chickadee inkluderer deres morfologi og plassering. Juncoen er en liten trekkfugl fra Nord-Amerika som kan ha en svart hette på hodet, har vanligvis en ensfarget farge i ansiktet og på halsen, men har et hvitt bryst og rosa nebb. Chickadee er en liten ikke-trekkfugl fra Amerika, Europa og Asia som kan ha en stor hette eller svart flekk på hodet, en grå eller svart strupelapp, et hvitt bryst, lyse striper i ansiktet. og et mørkt nebb.

Disse forskjellene trenger ytterligere forklaring og sammenligning før du kan bruke dem til å forstå hva som skiller disse fuglene. Vi fortsetter vår studie med en titt på de seks viktigste forskjellene nedenfor.

Junco vs Chickadee: Str

Den gjennomsnittlige narkoman er litt større enn en chickadee. Junco kan veie alt mellom 0,5 og 1,06 gram, mens den er alt fra 5,1 til 6,9 tommer lang. Denne er ikke mye større enn østersen, men den merkes.

De beste hekkekassene fuglene skal bruke i 2022

Chickadeen veier et sted mellom 0,3 og 0,4 gram, og er også omtrent 2,4 til 5,9 tommer lang. En liten kylling vil skille seg ut mot en mellomstor junko. Men når begge fuglene er rundt sin fulle lengde, er det veldig vanskelig å si hvilken som er hvilken bare etter størrelse.

Junco vs. Chickadee: Morfologi

Carolina chickadee satt på bar gren

Carolina Chickadee er i gjennomsnitt omtrent fem centimeter lang og har hvite striper i ansiktet.

iStock.com/lgunderson

Fugler har betydelige morfologiske forskjeller. Noen typer junco kan ha en svart flekk på toppen av hodet.

Å gjøre ting vanskeligere er det faktum at hodene og halsene deres kan være ensfarget, så en junko kan ha en svart flekk på hodet så vel som en grå hals. Det kan se ut som en farge rundt. Juncos vil ofte ha et hvitt bryst, et oppblåst, avrundet utseende og et rosa nebb.

Chickadees kan ha mange former. En av de vanlige typene er svarthakket chickadee, en fugl med svart hette på hodet, en svart flekk på halsen og hvite striper fra nebbet til vingene. Denne fuglen vil ofte ha grå eller lyse markeringer på vingene og halen, sammen med et mørkt nebb, vanligvis svart.

Som du kan se, er disse fuglene veldig unike når du sammenligner noen aspekter av kroppen deres.

Junco vs. Chickadee: Beliggenhet

Junco er en trekkfugl fra Nord-Amerika. Imidlertid finnes kyllingen og dens familie i Nord-Amerika og noen ganger i Mellom-Amerika. Men når fuglen blir funnet utenfor USA, kalles den i stedet en meis. Disse fuglene trekker ikke som junkos.

Junco vs. Chickadee: Ring

A Black-capped Chickadee synger på en blomsterdekket gren

Chickadees foretar ofte et alarmanrop som høres ut som de sier “Chickadee.”

Rob Palmer Photography / Shutterstock.com

Junco-fuglen bruker en multi-note call med chips og ruller i flere sekunder om gangen. Dette er i motsetning til kallet den mottar fra chickadee, en fugl hvis navn i USA er noe onomatopoeisk. Alarmanropet deres høres ut som fuglene som sier “chick-a-dee-dee-dee”, og er veldig merkbart.

Junco vs. Chickadee: Kjønn

Junco-fuglen kommer fra slekten Junco, som har fem forskjellige arter. Imidlertid tilhører chickadee slekten Poecile, og det er syv forskjellige arter. Imidlertid kalles den gråhodede chickadeen den sibirske chickadeen i Eurasia.

Junco vs. Chickadee: Diett

Chickadee liker talg ved en fuglemater.

Chickadees elsker å spise frø og annen næringsrik mat.

Wade Lamb / Shutterstock.com

Junco er en fugl som hovedsakelig overlever ved å spise insekter og frø. Oppbevaring av mat er ikke kjent. I stedet vil han ofte finne den på bakken, noen ganger sparker og klør i skitten for å finne det rette måltidet.

Chickadee er først og fremst primitive skapninger som har en tendens til å spise insekter, frukt og nøtter. Denne fuglen er kjent for å lage store mengder frø som hjelper dem å overleve gjennom vinteren. Minnet er så stort at det kan skjule tusenvis av frø og bruke det romlige minnet til å finne dem igjen.

Totalt sett er chickadee og junco to interessante fugler som deler noen likheter og mange forskjeller. Nå som vi har fokusert på hva som skiller disse to dyrene, bør du ikke ha noen problemer med å fortelle hvilken fugl du ser eller hører i naturen.