Shadow

Er hjemmet ditt klart for sommeren?

Årstidsskiftet gir deg en mulighet til å gjøre dine egne endringer – ikke bare i måten du kler deg på, men i måten du kler rommene du bor i.

“Jeg vokste opp i et hus hvor det var en familiebegivenhet å forandre bokstavelig talt alt – som sandaler, gardiner, puter og til og med porselen” – med årstidene, sa en interiørdesigner basert i Florida.

“Et år er lang tid og man vil ikke alltid se på de samme tingene”. Å legge bort vintertilbehør og grave frem sommertilbehør «varsler en ny sesong».

Hvis målet om vinteren er å skape et rom som føles varmt og koselig, er målet om sommeren å få disse rommene til å føles lyse og friske. Vi spurte interiørdesignere om råd om nøyaktig hvordan det skulle gjøres.

En av de enkleste måtene å endre utseendet til et rom på er å erstatte dekorative stoffer. Først og fremst, bytt ut puter. Det er en veldig enkel løsning.

Om vinteren kan du ha hauger med tunge puter, dekket med fløyel eller tykk ull, som gir varme. Om sommeren er lett lin eller bomull et fornuftig valg.

Bortsett fra materialet, vurder den visuelle varmen av fargevalgene dine. Til vinter vil du kanskje ha varme farger som karri, rødbrun og olivengrønn. Så om sommeren kan du bytte den ut med mykere rødmer eller lysere nyanser som f.eks. periwinkle, salatgrønn og smørgul.

Stoffer har en sesongmessig kvalitet, og fløyel, mohair og all slags filt har ofte en høst-vinterfølelse og en varme som ikke alltid passer vår og sommer.

Et hvitt andetrekk i bomull eller et lintrekk føles veldig friskt for våren og sommeren. Det er også praktisk, fordi møbeltrekket ditt blir mindre slitt. Og det er enkelt å vaske de trekkene på slutten av sesongen.

Hvis du lager dine egne slipcovers bør stoffet være forhåndskrympet for å unngå problemer senere.

Store tepper er uhåndterlige og vanskelige å lagre, noe som gjør det vanskelig å endre dem med årstidene. Så noen designere bruker lag, og legger store, sommerlige tepper under mindre vintertepper som kan tas av.

Det er også anbefalt å bytte ut gardinene. Mange liker at det er mer luftig og lyst om sommeren. Både fordi man da kan lufte med gardinene foran, så man stenger ute insekter, og fordi det føles rett og slett bedre.

Det utgjør en stor forskjell. Du kan føle  at du er i et helt nytt rom.

Når været blir varmere, er det på tide å bytte ut dundyner og ulltepper. For å kle en seng for varmere netter, start med enkelt sengetøy, vanlige hvite laken eller med rolige mønster.

Men det er fortsatt fint å ha et tynt teppe ved fotenden av sengen slik at man kan legge over beina hvis det er kaldt en natt, for sommernetter kan være kjølige også…

Selvfølgelig er en av de beste måtene å få hjemmet ditt til å føles sommerlig å dra nytte av naturens rikdom. Blomster! Enten du kjøper dem i bunter på matbutikken, Europris eller et gartneri, eller plukker dem selv. Sommerblomster gir en farge til tilværelsen uansett.

Selv løvrike tregrener vil gjøre susen. Samme med skåler fylt med sesongens frukt, som fersken og pærer, er like effektive til å bringe naturens skjønnhet innendørs.